VACATURE (fulltime) Brand Manager - marketeer

Het is jouw taak om het verhaal van het merk verder te vertellen en nog meer richting te geven. Het merk emotionele lading geven, zodat onze stakeholders geraakt worden in hoofd en hart. Er liggen enorm veel kansen en mogelijkheden. Zowel op merkbeleid en strategiebepaling, als in de aanpak, de eenduidigheid doorvoeren en nog veel meer. Limburgia heeft het in huis om een nóg sterker merk te bouwen, vooral in de perceptie van de architect. De online ontwikkelingen (bijvoorbeeld op het gebied van marketing automation) staan niet stil, de branche is enorm in beweging én aan het verduurzamen.

Functieomschrijving

Als Brand Manager van Limburgia ben je bezig met het verbeteren van de marktpositie op basis van de ingezette koers. Je denkt mee over de marktbewerking en bewaakt de waarde die dit voor je belangrijkste stakeholders oplevert. Je pakt de verbindende rol tussen sales, productontwikkeling en productmanagement intern en je (creatieve) partners extern. Je staat stevig in je schoenen, houdt van het omgaan met mensen en bent enthousiast over het leveren van de optimale merkervaring aan de diverse stakeholders.
Je bent als Brand Manager binnen de B2B (architect, aannemer, opdrachtgever) verantwoordelijk voor de planning, coördinatie en uitvoering van alle marketing- en communicatie-activiteiten ter verbetering van de marktpositie van de merken Limburgia Utiliteitsdeuren en Vari-Doors in Nederland.
Je opereert volledig zelfstandig en bewaakt de doorvertaling van ons merk in o.a. campagnes, content en 1 op 1 communicatie. Je rapporteert aan de Marketing Manager van wie je de ruimte krijgt om zelfstandig de ingezette koers uit te bouwen en werkt nauw samen met diverse afdelingen om je gestelde doelen te realiseren.
Je haalt energie uit het delen van vakkennis met het Limburgia team, welke je zoveel mogelijk betrekt bij de marketing activiteiten.
Je zit 2-3 dagen bij Limburgia op kantoor en de overige dagen zit je bij het Berkvens Deursystemen marketingteam, om daar projectmatig bij te dragen aan de marketingactiviteiten. Berkvens is een zusterbedrijf en valt onder dezelfde holding als Limburgia.

Je functie

· Je initieert en coördineert alle communicatie-activiteiten gericht op het merk en de verbetering van de merkbeleving.
· Het vermarkten van innovaties, bestaande en nieuwe producten, diensten en concepten.
· Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de marcomactiviteiten en schakelt hiervoor met verschillende bureaus en leveranciers.
· Je signaleert trends en ontwikkelingen in de markt en weet hierop te anticiperen.
· Je produceert (digitale) content (o.a. blogs, e-mailnieuwsbrieven, nieuwsitems etc.) voor alle on- en offline kanalen.
· Je zorgt voor het onderhouden en de analyse van websites/diverse online platforms en marketing automation.
· Het communiceren met de diverse stakeholders.

Wat vragen wij

· HBO werk- en denk niveau met een marketing- of commercieel economische achtergrond.
· Initiatiefrijk, enthousiast, resultaatgericht, open en direct.
· Feeling met data analyse.
· Perfecte beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en een vlotte pen.
· Ervaring met content marketing en bij voorkeur inbound marketing en marketing automation (Hubspot).

Wat bieden wij

· Je maakt deel uit van innovatieve onderneming met een sterke positie en een hands-on cultuur die klant- en duurzaam gericht is.
· Dagelijks werken aan professionele verbeteringen.
· Een goede werksfeer tussen collega’s die elkaar verder willen helpen en onderdeel van het marketingteam.
· Veel ruimte om, binnen de kaders, je verantwoordelijkheid te pakken.
· Een passende beloning en doorgroeimogelijkheden op basis van voortdurend succes.

Bedrijfsprofiel Limburgia

Limburgia wordt gezien als de specialist op het gebied veiligheidsdeuren in de utiliteitsbouw. Onze innovatieve toegangsoplossingen worden in Nederland duurzaam geproduceerd. Veiligheid is onze belangrijkste pijler. In combinatie met de uitgebreide expertise die we ter beschikking hebben leidt dit tot passende oplossingen voor iedere uitdaging. Via Limburgia worden de hoogwaardige schuifdeuren van Vari-Doors schuifdeursystemen gedistribueerd.
Binnen de kaders van wensen en eisen bieden wij architecten, aannemers en opdrachtgevers dan ook de mogelijkheid om onmogelijkheden te vertalen in geteste en gecertificeerde veiligheidsoplossingen, zonder dat dit ten koste gaat van ontwerpvrijheid.

De segmenten waar we voornamelijk onze deuren voor produceren zijn o.a.:
- (Woon-) Zorginstellingen
- Overheidsinstellingen
- Educatieve instellingen
- Recreatieve instellingen
- Culturele instellingen

Interesse in deze functie

Je schriftelijke sollicitatie met curriculum Vitae kun je richten aan Limburgia Utiliteitsdeuren B.V. t.a.v. mevr. G. van Deventer, Postbus 65, 5710 AB te Someren of per e-mail aan: solliciteren@limburgia.nl.

Voor meer informatie over de functie Brand Manager kan je contact opnemen met Marieke Heesakkers, Marketing Manager, op telefoonnummer 0493-44 14 10.

Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.