Glas

Glas dat toegepast wordt in een deur heeft primair twee doelen: het doorlaten van licht en doorkijk mogelijk maken. Behalve deze functies is het vaak zo dat andere functionaliteiten gecombineerd dienen te worden met een glasopening, denk bijvoorbeeld aan brand- en/of geluidwerendheid.

Glasmodellen

De mogelijkheden in afmetingen en posities van de glasopeningen zijn eindeloos. In het glasmodellen overzicht kunt u de reguliere maatvoering bekijken. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een ander model glasopening, zodat uw ontwerpvrijheid behouden blijft. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Is een 'standaard deur' toegepast, dan wordt volstaan met 4 tot 6 mm glas. Afhankelijk van de borstwering van de deur dient hier veiligheidsglas te worden toegepast. Hierbij is gehard glas (letselwerend) een mogelijkheid, maar ook gelaagd (doorval veilig) kan worden toegepast.

Bij deuren die aan een bepaalde prestatie moeten voldoen, dient ook glas te worden gebruikt wat voldoet aan de betreffende functionaliteit.

Oplossingen die voldoen aan een of meerdere van de volgende functionaliteiten:

Om het glas in een deur te fixeren zijn er diverse mogelijkheden in glaslijsten. Afhankelijk van het design en de functionaliteit van de deur moet deze de dagdagelijkse open-dichtbeweging weerstaan of een externe belasting die vele malen groter is, zoals bijvoorbeeld bij een inbraak-, brand-, straling- of kogelwerende deur.

Meer weten?