Rabobank Venlo, Venlo

Het nieuwe kantoor voor de Rabobank Venlo komt voort uit het initiatief de stads- en dorpskantoren te bundelen in één gebouw. Deze reorganisatie heeft niet alleen geleid tot het bundelen van de afzonderlijke krachten, maar betekent tevens een nieuwe en innovatieve manier van werken.
Het ontwerp heeft een open structuur georganiseerd rondom twee atria. Het centrale atrium is voor de optimalisatie van de interne interactie. Het atrium op de hoek markeert de entree en versterkt de representatiewaarde van het gebouw waardoor het gebouw in één oogopslag te lezen is. De semipublieke functies zijn kruislinks over de verdiepingen verdeeld om de bezoeker door het gehele gebouw te leiden. Zo ontstaat grootst mogelijke en meest klantvriendelijke interactie met de bankmedewerkers. Door technologie en werkplek omgeving integraal af te stemmen op de specifieke activiteiten van de Rabobank ontstaat een inspirerende en innovatief gebouw.

Architect

Clevis-Kleinjans architecten

Aannemer

Haegens Groep Horst