Sporthal Strijp, Eindhoven

Sportpark Botenlaan heeft de afgelopen 2 jaar een ingrijpende facelift ondergaan. Omdat het sportpark alleen nog toegankelijk is vanaf de Rijstenweg, is de oude naam niet meer passend. De gemeente heeft daarom besloten het sportpark een nieuwe naam te geven: Sportpark Strijp.

Het sportpark in de afgelopen 2 jaar flink op de schop genomen. Wat het meest in het oog springt is de nieuwbouw van het Christiaan Huygens College, dat in december nog bekroond werd met de OnTroerend Goed award. Naast het schoolgebouw zijn op het sportpark onder meer een sporthal, nieuwe accommodatie voor EHV Handbal en nieuwe (kunstgras) sportvelden gerealiseerd.

Duurzame energie
Het sportpark is ook koploper in gebruik van duurzame energie. Met behulp van zonnestroom, zonnewarmte en Warmte Koude Opslag in de bodem, wordt een groot deel van de gebruikte energie voor zowel het Christiaan Huygens College als het sportpark, duurzaam opgewekt.

Sporthal
De multifunctionele sporthal, die de naam sporthal Strijp krijgt, is voorzien van een moderne sportinrichting, waaronder een tokkelbaan en klimwand. Het Christiaan Huygens College wordt hoofdgebruiker van de sporthal, waar ook voetbalclub, badmintonclub, handbalvereniging en korfbalvereniging gebruik zullen maken van de faciliteiten. Ook is er een vestiging voor buitenschoolse opvang ondergebracht.

Architect

LIAG Architecten

Aannemer
Mertens Bouwbedrijf, Weert