ROC College Amstelland, Amstelveen

De opleidingen in Amstelveen worden verzorgd in een gloednieuw gebouw. MBO College Amstelland is een kleine, moderne school voor studenten met ambitie.

In het nieuwe schoolgebouw starten voornamelijk niveau 3- en 4-opleidingen. Deze zijn kwalitatief hoogwaardig en modern. Vakken die erop gericht zijn om na de opleiding door te stromen naar het hbo.

Het gebouw is lang en smal. Hierdoor baden de les- en werkruimten in het zonlicht. In het midden is over twee verdiepingen een serre gemaakt. Dit is het hart van het gebouw: de centrale ontmoetingsruimte en de entree. Op de zeer brede trap kunnen de leerlingen huiswerk doen met de laptop op schoot, want overal in het gebouw is wifi aanwezig.

De opleidingen sluiten aan op de arbeidsmarkt in Amstelveen en omgeving, met volop stagemogelijkheden in de buurt. De school staat in de wijk Bovenkerk, een gebied vlakbij het Stadshart Amstelveen, dat volop in ontwikkeling is. 

De omgeving is gemoedelijk en dorps, en grenst aan het Amsterdamse Bos. Met een centrale ligging tussen het stadshart van Amstelveen en Amsterdam aan de ene kant en Schiphol aan de andere kant, ligt Bovenkerk in een regio met veel (internationale) bedrijven. De school is goed bereikbaar met de metro en bus.

Architect

Zeeman Architecten

Aannemer

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V., Warmenhuizen