6 mei 2020

Limburgia voldoet aan STIP Certificering

STIP = aantoonbaar 100% ‘goed hout’.

Bij SKH heeft Limburgia Utiliteitsdeuren zich laten certificeren voor STIP. STIP is hét bedrijfskeurmerk dat aangeeft dat een houtverwerkingsbedrijf uitsluitend hout uit verantwoord/duurzaam beheerde bossen in- en verkoopt.

Het STIP-keurmerk en STIP-certificaat zijn gebaseerd op de STIP-certificatieregeling.

Als klant van een STIP-gecertificeerd bedrijf weet u zeker dat, door zaken te doen met een STIP-bedrijf, u 100% verantwoord hout krijgt. Een belangrijke pré voor woningcorporaties, overheden, instellingen en voor investeerders en ontwikkelaars die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben.

STIP-gecertificeerde bedrijven kunnen partijen hout met een chain of custody-keurmerk gemengd gebruiken en vervolgens dankzij het STIP-certificaat leveren aan hun afnemers. 


STIP = aantoonbaar 100% ‘goed hout’. 

SKH is certificatie-instelling voor het STIP-keurmerk. Ervaring, klantfocus en expertise met betrekking tot verantwoord/duurzaam hout is bij SKH in ruime mate voorhanden. Een STIP-certificatietraject verloopt bij SKH zorgvuldig en met aandacht voor de nodige belangen. 

De Toetsingscommissie Inkoop Hout (TPAC) heeft beoordeeld dat regeling STIP voldoet aan de criteria van de Chain of Custody (CoC), en de Development, Application and Management of Certification Systems (DAM) van het Timber Procurement Assessment System (TPAS).

Bron: https://www.smk.nl/10/m/nieuws/757/details.html.

 

Deel dit bericht: