10 september 2019

Nieuwe projectvideo - Amphia Ziekenhuis Breda

Het ontwerp geeft invulling aan de vraag naar een topklinisch ziekenhuis met een ‘menselijke maat’ dat kleinschaligheid en patiënt centraal stelt. De verschillende functies worden geclusterd rondom ziektebeelden en krijgen elk hun eigen herkenbare identiteit. 

Een hypermodern ziekenhuis waarin samen met het bestaande ziekenhuis 4.500 medewerkers en medisch specialisten op één locatie in Breda gaan samenwerken. Naast goede patiëntenzorg helpt de 80.000 m2 nieuwbouw invulling te geven aan de behoefte van toekomstbestendige zorg. 

Ook ontstaat er ruimte voor nieuwe, flexibele zorgconcepten waarin de samenwerking met zorgpartners in de regio centraal staan. Toekomstbestendigheid, innovatieve technologie, duurzaamheid en vooral aandacht voor de patiënt staan centraal in het nieuwe ziekenhuis. De nieuwbouw telt 527 eenpersoonskamers met elk een eigen badkamer. 

Het ziekenhuis is zo ontworpen dat afdelingen die veel met elkaar te maken hebben vlakbij elkaar zitten. Patiënten hoeven daardoor niet meer het hele ziekenhuis door voor afspraken. Duurzaam waar het kan en zo flexibel als mogelijk, om goed op toekomstige veranderingen in de zorg te kunnen inspelen. Maar bovenal om een veilige omgeving voor patiënten te bieden en natuurlijk een plezierige werkplek voor medewerkers en medisch specialisten. Want een nieuw ziekenhuis is veel méér dan een aantal muren en een dak.


 


Geschreven door Marloe Rutten

Brand manager marketing
Creëert verbinding door communicatie en beleving.
Bewondering voor bewuste keuzes.
Geniet van eten en gelukkig ook van sporten.
Maakt het leven graag zo leuk mogelijk.

Deel dit bericht: