7 maart 2019

BIM ready!

De vraag naar het werken met BIM groeit. Als producent, leverancier en adviseur in veiligheidsdeuren willen we natuurlijk een vooruitstrevende rol in de markt aannemen. Echter is het van belang dat organisaties bewust kiezen voor BIM en alles wat daarbij komt kijken! Want het vraagt veel aanpassing van de gebruikelijke werkwijze binnen de organisatie.

Vanuit Limburgia zien wij het graag als niet moeten Bimmen, maar willen Bimmen! Vandaag volgen onze collega's een BIMlink training, omdat we geloven in de uniforme taal die BIM ons biedt. Wij willen werken met BIM om de prestaties van een bouwwerk te verbeteren. De informatie binnen BIM is uniform en over de gehele levenscyclus beschikbaar. Het voordeel van werken in één model is dat alle partijen gebruik maken van dezelfde gegevens.

In tegenstelling tot het traditionele ontwerp- bouwproces wordt tijdens het BIM-proces in één model(bestand) gewerkt. Aan dit bestand wordt alle data gekoppeld die nodig is voor ontwerpen, bouwen en beheren van het project. Het model wordt gebruikt door alle betrokken partijen die nodig zijn voor de realisatie van het project. Opdrachtgever, architect, adviseurs, aannemers en installateurs worden verenigd en werken vanuit hetzelfde bronbestand.

Daarom kiezen wij voor BIM!

Deel dit bericht: