1 maart 2016

Brandveiligheid in één oogopslag: met de GND Deurscanner

Brandwerend met maximale ontwerpvrijheid

Limburgia levert de grootste brandwerende, houten HPL deuren van Nederland. Dit zijn onze bijzondere XXL 30 of XXL 60 minuten brandwerende deuren, met afmetingen tot maar liefst 1600 x 2990 mm. Ze worden ook uitgevoerd met glasopening. Als dubbele deuren in brandwerende variant is de maximale geteste afmeting zelfs 1230X2700 mm bij 60 minuten brandwerendheid.

Onze brandwerende deuren zijn met 40 of 54 mm niet dikker dan een gewone deur. Ze zijn ook even mooi, want alles wat nodig is om ze brandwerend te maken, is onzichtbaar weggewerkt. Bewerkingen aan de rand van de deur tijdens het montagetraject hebben geen invloed op de brandwerende materialen en dus ook niet op de veiligheid. U bent niet aan bepaalde maten gebonden, als u brandwerende deuren van Limburgia in uw project wilt gebruiken. Bovendien kijken we samen naar de wensen en eisen en vertalen dit naar geteste en gecertificeerde veiligheidsproducten, zodat u maximale ontwerpvrijheid heeft.

GND-zekerheidsklasse 1

Limburgia is aangesloten bij GND, dat brandwerende deuren van een zichtbaar label voorziet. Dit label vermeldt hoeveel minuten een deur brandwerend is (30 of 60 minuten) en de Zekerheidsklasse. Limburgia deuren worden geleverd met GND-Zekerheidsklasse® I.Voor binnendeuren geeft GND-zekerheidsklasse I aan dat het deurblad dat geschikt is om te voldoen aan een brandtestcertificaat. Dit houdt in dat in het geleverde deurblad en ook het gevraagde brandwerende glas, brandwerende roosters en/of spionoog door Limburgia wordt aangebracht. Brandwerend hang- en sluitwerk kan tevens meegeleverd worden. Als architect en opdrachtgever weet u bij voorbaat dat de veiligheid gewaarborgd is met deuren die voldoen aan GND-Zekerheidklasse® I. Als aannemer heeft u de zekerheid dat controlerende instanties de toepassing van deze deuren goedkeuren.

Betekenis GND-label

Een brandwerende GND-deur is te herkennen aan het rode garantielabel en daaronder geplaatste zekerheidslabel voorzien van brandicoon die in de hangzijde van de deur zijn geplaatst. Na het uitlezen van de prestatiecode is in een oogopslag te zien hoe de deur is geleverd, wie verantwoordelijk is voor de verschillende werkzaamheden bij het proces van plaatsen en controleren en welke prestaties de deur of deur/kozijn-combinatie levert. Op het prestatiescherm wordt aangegeven of de deur 30 of 60 minuten brandvertragend is. Controle op de fabricage en de levering en montage hiervan vindt plaats door een onafhankelijke, gecertificeerde instelling.

GND Deurscanner app

Via een smartphone is te zien welke functionele prestaties een deur heeft op het gebied van brand, rook, geluid en inbraakwerendheid. De techniek maakt deel uit van een nieuwe labeling, waarmee GND de herkenbaarheid van de deurprestaties wil vergroten.Het zekerheidslabel is met een QR code scanner of de "GND deurscanner" App direct uit te lezen en geeft zo altijd de juiste, actuele informatie.Het voordeel van de “GND deurscanner” App is dat deze zonder internetverbinding de labels kan uitlezen.

Download GND deurscanner:
Deel dit bericht: