Vulcan® kantafwerking

Vulcan® kantafwerking wordt niet naadloos aangelijmd, maar naadloos aangegoten aan de deur en is 2-, 3-, of 4-zijdig toepasbaar. Een veilige, hygiënische, kleurvaste en lichtgewicht kantafwerking met lange levensduur. Vulcan® staat voor lagere onderhoudskosten, een lagere milieubelasting en een langere levensduur van de deur.


Vulcan® voordelen:

  • lange en kleurvaste levensduur
  • naadloze aansluiting is 2-, 3-, of 4-zijdig toepasbaar
  • hygiënisch en lichtgewicht
  • vochtbestendig of Brandwerend in combinatie met Fitec®
  • meer designmogelijkheden i.c.m. PU-FC (3mm) glaslijsten
  • mix label FSC

De Vulcan® polyurethaan kantafwerking is de superieure vervanger van aangelijmde (o.a. PVC) ABS randen en de traditionele houten kantlatten. Vulcan® randen worden met een speciaal, gepatenteerd proces aan de deur gegoten. Zo ontstaat een naadloos geheel met het deurvlak. Omdat er geen sprake is van lijmverbindingen is de rand onverbrekelijk met de deur verbonden. En dat brengt grote voordelen met zich mee, zoals een lange levensduur, een hoge stoot- en slagvastheid en dus een betere bescherming tegen (mechanische) beschadigingen in diverse situaties. Vulcan® deuren zijn in vele RAL en NCS kleuren verkrijgbaar. Ook luminiscerend voor extra veiligheid, mocht het licht uitvallen.

Is er extra bescherming nodig tegen bacteriën, combineer Vulcan® dan met een antibacterieel HPL deurvlak. Hierop kunnen bacteriën zich niet vermenigvuldigen en sterven ze af. Het betekent een bacteriereductie van 99%. Ook bij slijtage van het oppervlak blijft de antibacteriële werking volledig intact. De bestanddelen zijn volledig verankerd en kunnen niet in lucht oplossen of op levensmiddelen worden overgedragen. Vulcan® is overal waar hygiëne noodzaak is. Een ziekenhuis, laboratorium, cleanroom, professionele keuken, hotel of zorgcentrum. Het Vulcan® productieproces waarbij de rand vloeibaar wordt aangebracht, zorgt voor een naadloze randaansluiting met het deurvlak. Bacteriën krijgen geen ruimte. In traditionele situaties ontstaat hier vaak de potentiële bron/haard. Daarnaast is de verbinding zo sterk dat de kans op schade aan de deurrand minimaal is. De deuren zijn uitermate vochtbestendig en bestand tegen vele chemicaliën en oplosmiddelen, zodat ze eenvoudig te reinigen en te ontsmetten zijn.

Zorg voor extra veiligheid en een bacteriën reductie van 99% door Vulcan® te combineren met een antibacterieel HPL deuroppervlak.
Meer weten?