Brandwerende binnendeuren

Inpandige voordeuren

Woning toegangsdeuren in portieken en galerijen. Limburgia heeft hiervoor een inpandige voordeur met eigenschappen van een buitendeur ontwikkeld.
De veiligheid van woningen in wooncomplexen begint bij de inpandige voordeur. Onze inpandige voordeuren voldoen aan de gestelde functie-eisen op het gebied van brand- en geluidwering en het voorkomen van inbraak. De woning toegangsdeuren zijn veiling, esthetisch verantwoord met ontoereikende mogelijkheden in design.
Product specificaties

Voordelen van inpandige voordeuren

Een creatief design of veilig gevoel voor de (senior) gebruiker, de mogelijkheden zijn eindeloos met onze woning toegangsdeuren.

  • 30 minuten brandwerend volgens NEN-EN 1634-1
  • 38 dB geluidwerend (bladwaarde)
  • inbraakwerend klasse 2 volgens NEN 5096

Extra gemak

Naast de technische eigenschappen en de afwerking van de inpandige voordeur, zijn er nog verschillende mogelijkheden die voor extra gemak en comfort zorgen voor de bewoners:

  • Voor de veiligheid is het slim om een spionoog in de voordeur te plaatsen.
  • Het is ook mogelijk om de deuren aan te sluiten op de brandmeldinstallatie van het wooncomplex zodat ze in geval van brand automatisch sluiten.
  • In zorgcomplexen kan het nodig of handig zijn om deuren elektrisch uit te voeren zodat het slot van afstand ont- en vergrendeld kan worden. De kabel daarvoor kan inwendig in de voordeur verwerkt worden.

De inpandige voordeur is een beetje een vreemde eend in de bijt in de wereld van deuren. De deur staat binnen en hoeft dus niet zoals een buitendeur bestand te zijn tegen de elementen. Toch is een inpandige voordeur meer dan een simpele binnendeur: eigenschappen als brandwerendheid, geluidwerendheid en zelfs inbraakwerendheid zijn belangrijk bij het toepassen van voordeuren in inpandige portieken en galerijen. Studentencomplexen die te maken krijgen met veel geluidproductie, zorgappartementen die veilig moeten zijn voor de cliënten en appartementencomplexen waar je ongewenste indringers buiten wil houden.

Printdeur voor Senioren en dementerenden

Prints op binnendeuren dragen bij aan een extra dimensie in het design, signing en een gevoel van veiligheid voor de gebruiker.
Denk bijvoorbeeld aan prints op inpandige voordeuren in woon-/zorgcomplexen. Waarbij dementerenden een vertrouwd element herkennen: de originele eigen voordeur, maar dan uitgevoerd als print. 

Het uiterlijk van bijvoorbeeld een verzorgingshuis kan onpersoonlijk zijn. Hoewel iedere bewoner er zijn eigen thuis heeft zien de huisdeuren van medebewoners er vaak hetzelfde uit. Dat is niet alleen saai om te zien, maar zorgt vooral vaak ook voor verwarring bij bewoners. 
Een huisdeur met een geheel eigen karakter helpt senioren bij hun oriëntatievermogen, zeker als er sprake is van dementie. Een eigen unieke voordeur voor iedere bewoner is ook veel prettiger thuiskomen. Het maakt de omgeving levendiger en biedt bovendien een veilige en positieve ervaring, houvast en warmte.

Voor senioren (met name dementerenden) is aangetoond dat een printdeur met daarop de foto van de vroegere voordeur, bijdraagt aan een veilig gevoel voor de gebruiker.

De veiligheid van woningen in wooncomplexen begint bij de inpandige voordeur. Limburgia heeft hiervoor een inpandige voordeur met eigenschappen van een buitendeur ontwikkeld.
Meer weten?
Wij verzorgen advies, productie en levering van complexe binnendeuren in de utiliteitsbouw. Onze innovatieve toegangsoplossingen worden duurzaam geproduceerd in onze fabriek in Someren, Nederland.
Meer weten?