Inbraakwerende binnendeuren

Onze inbraakwerende binnendeuren bieden panden met een verhoogd risico op inbraak of vandalisme optimale bescherming. Ook kunnen we op basis van uw wensen en eisen samen een inbraakwerende binnendeur ontwerpen en produceren, die specifiek in uw project past.

Voordelen Limburgia inbraakwerende deuren:
  • WK1, WK2, WK3
  • mogelijk in combinatie met geluidwerend en brandwerend (60+ nog uniek in Nederland)
  • zowel met als zonder glasopening
  • gecertificeerd met zowel enkelpuntsslot als driepuntssluiting

Weerstandsklasse 2

De inbraakwerende binnendeuren van Limburgia voldoen aan Weerstandsklasse 2 conform NEN 5096. Ze zijn uitgerust met een stabilisator en het toegepaste hang- en sluitwerk voldoet uiteraard ook aan deze preventieklasse.

Bijzonder aan onze inbraakwerende deuren is dat ze met succes zijn getest met een enkelpunts haakslot in plaats van een driepuntssluiting. Deze sluitingen zijn eveneens toegestaan, maar enkelpuntssloten zijn sneller te monteren.

Weerstandsklasse 3

Deze inbraakwerende deuroplossing betreft een houten deur in een stalen kozijn. De set bestaat uit een deur-kozijn combinatie die eerder een geslaagde brandwerendheidstest heeft ondergaan, met ruim een uur als resultaat.

Door het opwaarderen van de set door middel van een speciaal slot en sluitkom is eind 2014 een inbraakweerstand klasse 2 (WK2) gehaald. Deze test werd uitgevoerd volgens de NEN 5096 in relatie tot de EN 1627-1630.
Het grote verschil met de test van eind 2014 is de in 2015 behaalde weerstandklasse 3 (WK3). De combinatie WK3 met 60 minuten brandwerend is nu nog uniek in Nederland.

Maatwerk mogelijkheden

Vraagt uw project om een speciale oplossing, dan denkt Limburgia graag met u mee. Niets is vervelender dan uw project te zien stranden door bouwkundige beperkingen. In het verleden zijn er gezamenlijk diverse projectspecifieke oplossingen geëngineerd.

Brand- én geluidwerend

Onze inbraakwerende binnendeuren zijn ook uitgebreid en met succes getest op brandwerendheid volgens de Europese norm NEN-EN 1634-1. Ze zijn gecertificeerd leverbaar in een 30 minuten brandwerende uitvoering met of zonder glasopeningen. De speciale deurvulling is niet alleen brandwerend, maar heeft ook nog een akoestische waarde van 27 dB of 38 dB. Daarnaast hebben wij een deuroplossing ontwikkeld en getest met WK3 en 60+ brandwerend (nu nog uniek in Nederland).


Meer weten over andere thema's?
Kijk op onze Themapagina Brand voor alle info met betrekking tot brandwerende binnendeuren.Codering HP-PV (deur met afgewerkte HPL toplaag) 
Vulling Geperste plaatvulling inclusief stabilisator
Maximale breedte 1116 mm (breder mogelijk maar dan is certificering niet meer aantoonbaar)
Maximale hoogte 2538 mm (hoger mogelijk maar dan is certificering niet meer aantoonbaar)
Deurdikte 40 mm. andere diktes in overleg mogelijk
Kantafwerking Kantlat, Vulcan® aangegoten kantafwerking
Glasopening Ja (glasopening niet getest op inbraakwerendheid)


Meer weten?