Brandwerende binnendeuren

Inbraakwerende binnendeuren

Onze inbraakwerende binnendeuren bieden panden met een verhoogd risico op inbraak of vandalisme optimale bescherming.
Ook kunnen we op basis van uw wensen en eisen samen een inbraakwerende binnendeur ontwerpen en produceren, die specifiek in uw project past.
Product specificaties

Voordelen Limburgia inbraakwerende deuren

Als je het niet weet, zie je niet direct dat een deur inbraakwerend is. De deur heeft een gangbare dikte van 40 mm. Omdat de inbraakwerende eigenschappen in de deur verwerkt zijn, kunde buitenkant ontworpen worden zoals gewenst. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn glasopeningen mogelijk. Mits deze niet zo groot zijn dat er een mens doorheen past. Je bent als ontwerper dus vrij om het design van deuren tot zekere hoogte af te stemmen met de volledige architectuur. Zo creëer je een prettige omgeving voor de eindgebruiker.

  • WK1, WK2, WK3
  • mogelijk in combinatie met geluidwerende en brandwerende eigenschappen (o.a. 60min brandwerend, nog uniek in Nederland)
  • zowel met als zonder glasopening
  • gecertificeerd met zowel enkelpuntsslot als driepuntssluiting

Het gevoel van veiligheid speelt een grote rol voor de eindgebruiker. Als architect creëer je dit veilige gevoel, simpelweg door het gevoel van onveiligheid weg te nemen. Ongenode gasten als inbrekers en vandalen richten veel materiële maar vooral ook emotionele schade aan. Zeker bij inbraakgevoelige gebouwen als musea, banken of politiebureaus is het dus belangrijk om medewerkers en kostbare eigendommen te beschermen tegen indringers. Inbraakwerende deuren leveren hier een sterke bijdrage aan.

Weerstandsklasse 2

De inbraakwerende binnendeuren van Limburgia voldoen aan Weerstandsklasse 2 conform NEN 5096. Ze zijn uitgerust met een stabilisator en het toegepaste hang- en sluitwerk voldoet uiteraard ook aan deze preventieklasse.

Bijzonder aan onze inbraakwerende deuren is dat ze met succes zijn getest met een enkelpunts haakslot in plaats van een driepuntssluiting. Deze sluitingen zijn eveneens toegestaan, maar enkelpuntssloten zijn sneller te monteren.

De belangrijkste vraag is; hoeveel minuten heeft een indringer nodig om de deur te forceren en binnen te komen? Hoe langer de deur ongenode gasten tegenhoudt, hoe hoger de inbraakwerendheidsklasse. Dankzij deze testen en certificering dragen de deuren bij aan een gevoel van veiligheid voor de eindgebruiker.

Weerstandsklasse 3

Deze inbraakwerende deuroplossing betreft een houten deur in een stalen kozijn. De set bestaat uit een deur-kozijn combinatie die eerder een geslaagde brandwerendheidstest heeft ondergaan, met ruim een uur als resultaat.

Door het opwaarderen van de set door middel van een speciaal slot en sluitkom is eind 2014 een inbraakweerstand klasse 2 (WK2) gehaald. Deze test werd uitgevoerd volgens de NEN 5096 in relatie tot de EN 1627-1630.
De combinatie WK3 met 60 minuten brandwerend is nu nog uniek in Nederland.

De belangrijkste vraag is; hoeveel minuten heeft een indringer nodig om de deur te forceren en binnen te komen? Hoe langer de deur ongenode gasten tegenhoudt, hoe hoger de inbraakwerendheidsklasse. Dankzij deze testen en certificering dragen de deuren bij aan een gevoel van veiligheid voor de eindgebruiker.

Maatwerk mogelijkheden

Vraagt uw project om een speciale oplossing, dan denkt Limburgia graag met u mee. Niets is vervelender dan uw project te zien stranden door bouwkundige beperkingen. In het verleden zijn er gezamenlijk diverse projectspecifieke oplossingen geëngineerd.

Brand- én geluidwerend

Onze inbraakwerende binnendeuren zijn ook uitgebreid en met succes getest op brandwerendheid volgens de Europese norm NEN-EN 1634-1. Ze zijn gecertificeerd leverbaar in een 30 minuten brandwerende uitvoering met of zonder glasopeningen. 

De speciale deurvulling is niet alleen brandwerend, maar heeft ook nog een akoestische waarde van 27 dB of 38 dB. Daarnaast hebben wij een deuroplossing ontwikkeld en getest met WK3 en 60+ brandwerend (nu nog uniek in Nederland).

Daarnaast hebben wij een deuroplossing ontwikkeld en getest met WK3 en 60+ brandwerend (nu nog uniek in Nederland).
Meer weten?
Wij verzorgen advies, productie en levering van complexe binnendeuren in de utiliteitsbouw. Onze innovatieve toegangsoplossingen worden duurzaam geproduceerd in onze fabriek in Someren, Nederland.
Meer weten?