Certificaten

FSC® gecertificeerd

Vanaf januari 2008 zijn de stompe- en opdek binnendeuren van Limburgia gecertificeerd volgens de eisen van het FSC (SCS Certificaat Registratie Nummer: SCS-COC-001329). De deuren van Limburgia worden voorzien van het bekende FSC-keurmerk om aan te geven dat wij alleen hout gebruiken dat afkomstig is uit goed beheerd bos. Limburgia sluit zich hierbij aan bij de steeds langer wordende lijst van producten die een bijdrage willen leveren aan verantwoord bosbeheer en vorm willen geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende websites: www.fsc.nl of www.fsc.org.

Deuren met een HPL decor uit onderstaande collecties zijn onder FSC leverbaar:
- Formica, de volledige Doors Collection m.u.v. F0202, F1062, F2884, F3699 en F5477
- Polyrey, volledige deurenkaart
- Duropal, volledige deurenkaart
- Resopal, volledige Resopal-collectie > 2018
- Egger, alle decors uit de deurencollectie

Vraag naar onze FSC-gecertificeerde producten.

GND-zekerheidsklasse®

De GND-zekerheidsklasse® maakt de brandveiligheid van de deur een stuk transparanter en eenvoudiger te controleren. Een deur zonder GND-zekerheidsklasse® betekent niet dat de deur ongeschikt is, maar niets is makkelijker dan de deur aan de hand van een duidelijk label te kunnen controleren op brandwerendheid. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.gnd.nl.

KOMO certificeringNieuwbouw, renovatie- en vervangingsprojecten moeten voldoen aan eisen en regelgeving vanuit overheden en opdrachtgevers. Veiligheid staat meer en meer in de publiciteit en iedereen wil de zekerheid van een binnendeur/ kozijncombinatie die voldoet aan alle huidige regels en kwaliteitsnormen.

Een KOMO-codering, onderop uw Limburgia deur, maakt deze zekerheid transparant. Iedereen kan dus zelf zien en controleren of de deur voldoet aan de gestelde eisen van brandwerendheid. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.komo.nl.

Limburgia gebruikt sinds 2012 100% groene stroom

Naast het zo 'groen' mogelijk produceren en leveren van onze utiliteitsdeuren, die allen FSC-gecertificeerd leverbaar zijn, is Limburgia in het kader van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen overgestapt op het gebruiken van 100% groene stroom. Zo dragen ook wij ons steentje bij aan een bedrijfsproces dat het milieu zo min mogelijk belast!


STIP Certificering

STIP is hét bedrijfskeurmerk dat aangeeft dat een houtverwerkingsbedrijf uitsluitend hout uit verantwoord/duurzaam beheerde bossen in- en verkoopt.

Een klant van een STIP-gecertificeerd bedrijf weet zeker dat hij, door zaken te doen met een STIP-bedrijf, 100% verantwoord hout krijgt. Een belangrijke pré voor woningcorporaties, overheden, instellingen en voor investeerders en ontwikkelaars die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben.

STIP = aantoonbaar 100% ‘goed hout’. 
CO2 bewust certificaat Niveau 3

Limburgia Utiliteitsdeuren voldoen aan Niveau 3 van het handboek Co2-Prestatieladder.
Dit betreft de ontwikkeling, productie, montage, verkoop en afleveren van deursystemen voor de utiliteitsmarkt.

Klik hier voor ons Co2 bewust certificaat.

Klik hier voor meer informatie over onze energiebesparing en duurzame ambitie.